Reiki indiferent de ramura ei care ar fi : Reiki Usui, Reiki Traditional, Karuna Reiki, Reiki Komio, Reiki Sambala Mdh, Reiki isis, Reiki seichim munay ki .

Toate reprezintă o tehnică japoneză de vindecare cu mâinile aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă şi care utilizează energia pentru a trata dureri fizice fără să apeleze la apăsare, manipulare sau masaj. Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea şi armonizarea tuturor dimensiunilor fiinţei: trup, minte, emoţii şi spirit si suflet.

Dupa spusele lui Mikao Usui, metoda lui este una originala ce are la baza puterea naturala a Universului care sta (exista)in noi.. Ceea ce multi maestrii refuza sa afirme aceasta explicatie.

Omul a fost creat pentru a decodifica si pentru a lucra cu energii,dar trebuie sa fie pregatit pentru saltul spre noi orizonturi ale planetei noastre – (Pamantul) si ale locuitorilor ei 

Coroana Chakra sau Sahasrara Chakra care este nr. 7- situata la coroana capului, controleaza si energizeaza creierul, glanda pineală şi întregul corp..Precizez aici ca, o funcţionare defectuoasă a acestei chakre va fi manifestata ca tulburări ale glandei pineale şi creier.

Ajna: Chakra dintre Sprâncene care este nr. 6 – este de asemenea numită și “chakra celui de-al treilea ochi, care ne poate informa de un model al previziunii chakrei. Se afla pe Glanda Epifiza care este o glandă fotosensibilă ce produce hormonul melatonin care controlează somnul și trezirea.

Vishuddha: Chakra Gâtului care este nr.5 –  poate fi înțeleasă prin relatarea comunicației și creșterea prin expresie. Această chakra este paralela glandei tiroide, o glandă endocrină situată de asemenea în gât și care produce Tiroxină, responsabilă de creștere și maturizare. O funcţionare defectuoasă Vishuddhi Chakra poate duce la gusa, durere în gât, pierdere de voce , cuvinte cu nonsens, care da senzatia interlocutorului de incoerenta şi asemenea astm.

 Anahata: Chakra Inimii care este nr.4-  este situat în centrul de la piept şi controlează glanda timus si sistemul circulator.Problemele majore în care este implicată Anahata implică emoțiile complexe compasiunea, tandrețea, dragostea necondiționată, echilibrul spiritual, respingerea și starea de bine, diminueaza compasiunea( adica, mila fata de cei ce merita mila..)

Manipura: Chakra Foculu care este nr,3 – este legată de metabolism și de sistemul digestiv. Manipura Chakra controleaza si energizeaza pancreasului, ficat, diafragma si stomac. Aceasta chakra este de asemenea responsabila pentru calitatea sângelui şi într-o anumită măsură pentru sănătatea din intestine, apendice, plămâni şi inimă. In genereal de toate organele , tesuturile, celulele cu excepția organelor genitale si sexuale.

Svadhisthana: Chakra care este nr.2 – este situata pe zona pubiana, intre osul coccis si organul genital ( la femei vagin si barbati prostata). Organele sexuale si vezica urinara toate acestea sunt controlate şi energizate de Swadhishtana Chakra..Problemele majore legate de Svadisthana sunt manifestate prin relațiile de violența, dependențele, nevoile emoționale de bază, și plăcerea.

Muladhara: Chakra de Bază care este nr.1 – Mooladhara Chakra este situata la baza coloanei vertebrale ce controaleaza si energizeaza corpul întreg (cel fizic ), sistemul muscular, osos, coloana vertebrala si calitatea sangelui. Fiind localizată în zona perinală, care este regiunea dintre organul genital și coccis ( care esteosul triunghiula situat în partea inferioară a coloanei vertebrale, ultima vertebra). Din punct de vedere fiziologic, Muladhara guvernează sexualitatea, mental guvernează stabilitatea, emoțional guvernează senzualitatea, și spiritual guvernează un simț al securității

... ție cititorule iti doresc multa sanatate !

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Advertisement