Punem suflet și mintea la contribuție

În general ființa umană, nu cumpara concomitent cu suflet si gindire logica ceva.

Mă refer doar la uni oamenii pentru că nu pot generaliza și preciza vîrsta și sexul, pentru că sriu din ceea ce am constatat, prin nenumărate magazine, pentru că nu știu că a face cumpărături, că această acțiune de a cumpăra ceva înseamnă și a gîndi implicit analiza lucruri care le-ar putea face viața mai confortabilă, ușoară și frumoasă, sănatoasa, elegantă, calitativă, și economică.
Este un proverb chiar al nostru românesc din poveștile copilăriei, ca: “Sunt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine.” Era vorba de doi bărbați și o pereche de sandale ieftine și de opereche de sandale din piele scumpă, de la un magazin foarte renumit.Una din aceste persoane, cumpărase sandalele scumpe din piele. Era și elegant, unicat în zona locuinței lui, confortabil și economisise mulți bani și timp. Acele elegante sandale și de calitate, ca dizain și material, ( pe timpul acela când nu-și puateu permite, din punct de vedere financiar, a avea mai multe perchi de schimb) au rezistat cam un an și jumătate, (parcă așa era povestea, eram prea copil, nu am reținut exact povestea doar esența a ceea ce a fost mai important pentru mine dealungul acestor ani) .
Cealaltă persoană cumpărase o pereche de sandale de proastă calitate, dar era în trend cu moda. Cu tote că, în trend cu moda, pot fi și calitative și să fie ființa umană în sine cu un produs unicat. Are ambele posibilități. Dar această persoană cu sandalele necalitative, persoană pe fiecare lună își cupara altă pereche pentru că se rupeau atât de repede pe cât erau de calitative. În timp de un an și jumătate, el a cheltuit și mai mult pe încălțămintea ieftină, stres acumulat și inconfort la picioare și timp pierdut pe la căutat sandale, …etc
Deseori, viața de rutină plină, cu diverse, chiar poate că nu atât de importatnte, multe din acest gen de persoane, special tineretul care nu i-a fost explicat și învățat, fac des, această greșeală. Merg și fac cupărături doar după plăcere, sau pentru că are și X și Y acel produs. Dar dacă ar folosi gindirea ca pe un șah, un joc pe care aproape toată lumea îl cunoaște și ar ști că-i dă posibilitatea că cîștigător care are multe avantaje. A cumpără, un lucru gindit, ca preț, calitate ( ca material, cusătură, care oferă durabilitate, confort și să nu producă transpirație), chiar dacă este un pic mai mult că preț sau chiar scump, dacă merită toate acestea descrise, automat durabilitatea și tot ce oferă acel prosus și suma care a fost plătită, recompensează totul și vă fi de lungă durată utile. Plus plăcerea și fericirea ceea ce sunt foarte importance, că acestea să ridice moralul ceea ce face parte din structura spirituală, cnecesare care determină multe lucruri bune și stare pozitivă atât în momentul mulțumiri cumpărăturilor cât și al utilizări produselor și după.

Pină revin cu noi postări, vă rog să vă lăsați opinia despre acest conținu și sugestiile dumneavoastră, în chenarul pentru comentarii și poate o mică donație, pentru sustinera site-ului. O zi buna și lectura plăcută în continuare.

Lașați adresa de email pentru abonament gratis în căsuță Subscriebe și veți primi zilnic noile postări cu informații utile.

One-Time
Monthly
Yearly

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00

Or enter a custom amount

$

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

https://soolinen.com/?sca_ref=3673138.vt6B1bBFgz

Advertisement